Wednesday, 18 September 2013

Siapa kata melayu tak makan babi ?ANCAMAN TERHADAP ORANG - ORANG MELAYU ISLAM MALAYSIA .. KERAJAAN PERLU AMBIL PENDEKATAN SERIUS DALAM MENANGANI  MAKANAN RUGI PUAK DAPig INI.
"Kita di persatuan menerima berbagai2 aduan..aduan makanan aduan ubat aduan perumahan aduan credit kad aduan segala gala aduan lah. Tapi apa pun antara  yang kita aaaa rasa perlu hightlight adalah mengenai kesihatan kita.aaa antara aduan terkini adalah berkaitan dengan aaa tepung yaa.. ia melibatkan racun..

dimana rupanya selama hari ni apa yang kita dpat tahu orang2 dimalaysia ni makan tepung yang kira2 nya beracun.. aaaa tepung di lalu didi aaaa melalui proses aaa bleaching bleaching bahasa melayu saya rasa Clorox la kot.di cloroxkan supaya dia putih.pasal apa tepung ini tidak putih kerana tepung yang kita bawak masuk ini tepung adalah kualiti untuk makanan binatang ataupun tepung yang murah atau pun yg rosak.jadi untuk memutihkan tepung dia terpaksa buat bleaching jadi putih macam bleaching muka kan.. orang nak jadi muka putih pun dia buat bleaching jugak.jadi sekarang ni dia bleaching bleaching apa ni drp tepung ..jadi drp tepung yang tak baik yg rosak tu jadi putih dan dijual kepada orang ramai tanpa mengetahui betapa orang ramai mengetahui benda ini beracun.dia menggunakan benzoid perokside yang boleh aaa apa ni mengakibatkan kanser melibatkan aaa apa ni artharitis macam macam boleh tengok kita tengok kita kita search benzoid benzoid …perokside kita tengok macam macam … malah  sebenarnya penggunaan benzoid perokside ni Indonesia pun ban..china pun dah ban ..europe apa cerita lagi dan benda macam ini kita pengguna jadi kita hari2 ditipu dan kita kadang2 kita melihat lihat benda ni benda senang..tetapi kita perlu paham ya …kita makan murah ..tapi akhirnya esok yang sakit nya kita bill bill aaa hospital di malaysia ni cukup banyak kerana banyak sangat orang sakit  aaa berbagai bagai penyakit.sebenarnya benzoid perokside tu aaamm juga dikatakan penyebab kepada diabetic. Setelah penggunaan benzoid perokside kepada tepung, tepung telah aaaa di cuci maknanya dia tidak ada protein tidak ada gluten tidak ada apa apa pun. Tepung ni macam kosong la.. effect negative kata orang dia punya kualiti tu negative jadi untuk aaa mematuhi peraturan world health organization kami juga mendapati tepung ini di tambah atau di enriched dengan vitamin B.

jadi vitamin B ini bila bila tambah vitamin B dia seharusnya memberi tepung ini khasiat yang telah hilang. Untuk matlumat kita semua ..vitamin B ini dia ada pokok ..prosesnya agak mahal ..dia ada di rusa..nak cari rusa susah sikit lah zaman sekarang ni kan . kena pergi ke parlimen baru ada rusakan tapi tah berapa ekor kan …

lepas tu atau pun yang banyak yang banyak ekornya yang kaki  pendek tu..haa  itu  banyak .jadi diaorang ..kami di di beritahu aaa vitamin B  yang datang tu drp babi..tapi orang kata sikit  ja..kami juga diberitahu banyak aaaaaa aarrrp apa ni puak puak yang mengatakan benda ni  sikit..sikit tak pa boleh ka kalau haram .. ok ke …? Haa makan sikit ok.. jadi tak hairan lah kalau kita dah makan benda sikit .. lama lama jadi bukit dan ada kawan kawan cina saya katakan.. siapa kata melayu tak makan babi..setengah setengah tu kata mungkin setengah ekor …

bukan setengah ekor  babi!! Setengah ekor babi babi besar tu setengah pasal dah over the period kita makan ubat ..kita makan aaa apa ni vitamin makan gelatin makan …segala galanya mengandungi babi..jadi  ingat ya bukan setengah ekor babi yang pendek tu dia babi yang besar tu kata dia..kalau dah berpuluh tahun dah banyak kita makan..so kita berhati hati la." - datuk nadim johan SUkerja PPIM -

7 comments:

 1. Saudara Blogger

  Mohon anda siarkan posting ini yang sebelumnya telah saya kirim ke Blog Ridhuan Tee sebagai respon kepada artikel beliau bertajuk Mengubat Hati Melayu. Saya mahu supaya semua melayu yang terlalu ghairah dengan Tahalus Siasi PAS-DAP nampak kesan buruk yang menanti kita (melayu/islam) jika PAS masih mahu berTahalus Siasi dengan DAP. Berbanyak terima kasih dari saya jika anda sudi menyiarkan.

  TAHALUS SIASI atau TAHALUS SIAO-SI. Which is which ? (Yang mana satu ?)

  (Melayu tidak bersatu hati. Masing-masing mempunyai agenda tersendiri. Melayu tidak mahu dengar nasihat sesama Melayu. Melayu memandang rendah sesama Melayu. Inilah hati Melayu) .. seperti yang ditulis oleh Ridhuan Tee

  Benar dan benar dan memang benaaarrrrrrrrr ........

  Ini lah dia puncanya melayu semakin lama semakin lemah dalam penguasaan politik di negara ini.

  Saudara Ridhuan, izinkan saya menambah sikit lagi kepada kenyataan anda itu ...

  " Melayu adalah satu kelombok masyarakat yang hidup penuh dengan kepura-puraan. Melayu juga adalah pelakon yang paling hebat di pentas sandiwara di negara ini "

  Saya ada fakta, ini bukan tuduhan liar. Hanya melayu yang " membuta babi " sahaja yang tidak mahu menerima hakikat. Ini dia faktanya :

  MELAYU BERSATU HATI, BERSATU MATLAMAT, BERSATU PERBUATAN DALAM SOLAT TAK KIRA SAMA ADA SOLAT NAFSI (SENDIRI-SENDIRI) ATAU SOLAT JAMAAH KERANA AGAMA MEREKA HANYA MENERIMA DAN MENGIKTIRAF SOLAT YANG SEBEGITU RUPA SAHAJA. LALU MEREKA MENIPU TUHAN MEREKA (ALLAH) SEOLAH-OLAH MEREKA BERSATU SEBAGAIMANA YANG DIPERINTAHKAN OLEH TUHAN MEREKA. SETELAH SELESAI SOLAT MAKA MEREKA KEMBALI BERCAKARAN HANYA KERANA MEREBUT KUASA DAN BAHAGIAN, WALHAL MEREKA SEPATUTNYA DUDUK BERBINCANG SESAMA JAMAAH UNTUK MEMBAHAGIKAN KUASA DAN BAHAGIAN SAMA RATA SAMA ADIL DI KALANGAN MEREKA ATAS NAMA SEMANGAT PERMUAFAKATAN ISLAM.

  Saya tidak takut mahu mengatakan ADA MELAYU YANG SANGAT SADIS KEPADA TUHAN MEREKA SEHINGGA TERGAMAK BERPAKAT DENGAN MUSUH ISLAM UNTUK MENEGAKKAN ISLAM DI BUMI MALAYSIA INI SEDANGKAN SAUDARA SEISLAM ADA DI SEKELILING MEREKA.

  Saya ingin mengingatkan kepada kelompok melayu tersebut HANYA MUSUH ISLAM YANG GILA (SAKIT MENTAL) SAHAJA YANG AKAN DENGAN IKHLAS MEMBANTU ANDA UNTUK MENEGAKKAN AGAMA ISLAM.

  Saya ingin bertanya kepada kelompok melayu tersebut ANDAI KATA MEREKA (MUSUH ISLAM) MINTA ANDA MEMBANTU MEREKA BERJUANG UNTUK MENEGAKKAN AGAMA MEREKA ADAKAH ANDA SANGGUP ATAS NAMA TAHALUS SIASI.

  Saya ingin memperbetulkan persepsi anda ANDAI KATA ANDA TIDAK SANGGUP UNTUK MEMBANTU MUSUH ISLAM DALAM PERJUANGAN MENEGAKKAN AGAMA MEREKA, SEDANGKAN ANDA DI BANTU OLEH MEREKA (MUSUH ISLAM) DALAM PERJUANGAN UNTUK MENEGAKKAN AGAMA ISLAM .. Jangan anda sebut permuafakatan anda dengan mereka sebagai TAHALUS SIASI .. paling tepat sebut saja sebagai TAHALUS SIAO-SI (KERJASAMA GILA-MATI).

  Apa itu TAHALUS SIAO-SI : Satu pakatan diantara dua pihak yang secara terang dan nyata bermusuhan sejak berzaman, dengan matlamat untuk mengalahkan satu lagi pihak yang menjadi musuh bersama mereka, dan setelah berjaya mengalahkan musuh bersama, mereka akan kembali bermusuhan seperti keadaan sebelum terbentuknya TAHALUS SIAO-SI diantara mereka.

  Saya katakan pakatan PAS-DAP sebenarnya jatuh dalam kategori TAHALUS SIAO-SI. Maksud saya, setelah Umno berjaya dijatuhkan maka PAS dan DAP akan kembali bermusuhan seperti sebelumnya, malah saya jangka akan lebih dahsyat lagi. Dan akhirnya keamanan dan kesejahteraan negara akan menjadi GILA dan akan ada rakyat yang MATI (Terkorban).

  Wahai umat islam khasnya yang menyokong PAS, ingat lah BAHAWA PARA PEMIMPIN PARTI KAMU SEDANGKAN MENGADAKAN SATU BENTUK PAKATAN GILA DENGAN DAP (MUSUH ISLAM) YANG AKHIRNYA BOLEH MENYEBABKAN ISLAM MATI DI BUMI MALAYSIA INI.

  Sedar lah kalian sebelum terlambat. Hayati dan fahami kebimbangan yang diluahkan oleh seorang lelaki bangsa Cina yang dahulunya bernama Tee Chuan Seng tetapi kini beliau merasakan dirinya adalah sebahagian daripada bangsa Melayu kerana beliau seagama dengan kita.

  Ana Muslimah

  ReplyDelete
  Replies
  1. Saya ibu hayati ingin berbagi cerita kepada anda semua bahwa saya yg dulunya cuma seorang TKW di HONGKONG jadi pembantu rumah tangga yg gajinya tidak mencukupi keluarga dikampun,jadi TKW itu sangat menderita dan disuatu hari saya duduk2 buka internet dan tidak disengaja saya melihat komentar orang tentan MBAH KABOIRENG dan katanya bisa membantu orang untuk memberikan nomor yg betul betul tembus dan kebetulan juga saya sering pasan nomor di HONGKONG,akhirnya saya coba untuk menhubungi MBAH KABOIRENG dan ALHAMDULILLAH beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor,dan nomor yg diberikan MBAH KABOIRENG meman betul2 terbukti tembus dan saya sangat bersyukur berkat bantuan MBAH KABOIRENG kini saya bisa pulang ke INDONESIA untuk buka usaha sendiri,,munkin saya tidak bisa membalas budi baik MBAH KABOIRENG sekali lagi makasih yaa MBAH dan bagi teman2 yg menjadi TKW atau TKI seperti saya,bila butuh bantuan hubungi saja MBAH KABOIRENG DI 085-260-482-111 insya ALLAH beliau akan membantu anda.Ini benar benar kisah nyata dari saya seorang TKW.. KLIK GHOB 2D 3D 4D 6D DISINI   Saya ibu hayati ingin berbagi cerita kepada anda semua bahwa saya yg dulunya cuma seorang TKW di HONGKONG jadi pembantu rumah tangga yg gajinya tidak mencukupi keluarga dikampun,jadi TKW itu sangat menderita dan disuatu hari saya duduk2 buka internet dan tidak disengaja saya melihat komentar orang tentan MBAH KABOIRENG dan katanya bisa membantu orang untuk memberikan nomor yg betul betul tembus dan kebetulan juga saya sering pasan nomor di HONGKONG,akhirnya saya coba untuk menhubungi MBAH KABOIRENG dan ALHAMDULILLAH beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor,dan nomor yg diberikan MBAH KABOIRENG meman betul2 terbukti tembus dan saya sangat bersyukur berkat bantuan MBAH KABOIRENG kini saya bisa pulang ke INDONESIA untuk buka usaha sendiri,,munkin saya tidak bisa membalas budi baik MBAH KABOIRENG sekali lagi makasih yaa MBAH dan bagi teman2 yg menjadi TKW atau TKI seperti saya,bila butuh bantuan hubungi saja MBAH KABOIRENG DI 085-260-482-111 insya ALLAH beliau akan membantu anda.Ini benar benar kisah nyata dari saya seorang TKW.. KLIK GHOB 2D 3D 4D 6D DISINI

   Delete
  2. Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI
   Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI

   Delete
 2. Subhanallah, jadi bebola roti canai, kueh mueh dll. Allahu akhbar Makanan harian yg menggunakan tepung tolong senaraikan.

  ReplyDelete
 3. Bukankah Nik Aziz dan PAS yang telah membantu secara tak langsung dalam usaha untuk memasukan babi dalam pemakanan setiap orang Islam apabila Nik Aziz membenarkan ladang terbesar babi dibina dinegara Islam.Tahniah pada PAS, kerana itu lah orang ISlam semakin hari semakin rosak iman dan akhlak mereka, banyak makan babi kot.

  Masa aku kecil lagi orang tua aku ceritakan tentang Nabi Isa yang akan diturunkan kebumi diakhir zaman nanti untuk bunuh Dajjal dan Nabi Isa a.s. juga akan bunuh babi2. Sejak itu juga aku tertanya2 kenapa serius sangat nak bunuh babi sedangkan orang Islam memang tak makan babi, akhirnya aku dah dapat jawapannya kerana makananan harian kita, ubat2yang kita makan dan barang2 harian yang kita gunakan semuanya dari sumber babi. Babi dah jadi makananan harian orang Islam, thanks to Nik Aziz and PAS. Tahniah.

  ReplyDelete
 4. Bukan lah masa nya utk menuding jari, maaf jika khilaf pendapat. Tetapi masa utk bertindak jika terdapat kebenaran info dari PPIM ini. PPIM mempunyai kepakaran mestilah melapur terus kpd pihak berwajib. wallahualam

  ReplyDelete
 5. saya PAK SLEMET posisi sekarang di malaysia
  bekerja sebagai BURU BANGUNAN gaji tidak seberapa
  setiap gajian selalu mengirimkan orang tua
  sebenarnya pengen pulang tapi gak punya uang
  sempat saya putus asah dan secara kebetulan
  saya buka FB ada seseorng berkomentar
  tentang AKI NAWE katanya perna di bantu
  melalui jalan togel saya coba2 menghubungi
  karna di malaysia ada pemasangan
  jadi saya memberanikan diri karna sudah bingun
  saya minta angka sama AKI NAWE
  angka yang di berikan 6D TOTO tembus 100%
  terima kasih banyak AKI
  kemarin saya bingun syukur sekarang sudah senang
  rencana bulan depan mau pulang untuk buka usaha
  bagi penggemar togel ingin merasakan kemenangan
  terutama yang punya masalah hutang lama belum lunas
  jangan putus asah HUBUNGI AKI NAWE 085-218-379-259
  tak ada salahnya anda coba
  karna prediksi AKI tidak perna meleset
  saya jamin AKI NAWE tidak akan mengecewakan


  saya PAK SLEMET posisi sekarang di malaysia
  bekerja sebagai BURU BANGUNAN gaji tidak seberapa
  setiap gajian selalu mengirimkan orang tua
  sebenarnya pengen pulang tapi gak punya uang
  sempat saya putus asah dan secara kebetulan
  saya buka FB ada seseorng berkomentar
  tentang AKI NAWE katanya perna di bantu
  melalui jalan togel saya coba2 menghubungi
  karna di malaysia ada pemasangan
  jadi saya memberanikan diri karna sudah bingun
  saya minta angka sama AKI NAWE
  angka yang di berikan 6D TOTO tembus 100%
  terima kasih banyak AKI
  kemarin saya bingun syukur sekarang sudah senang
  rencana bulan depan mau pulang untuk buka usaha
  bagi penggemar togel ingin merasakan kemenangan
  terutama yang punya masalah hutang lama belum lunas
  jangan putus asah HUBUNGI AKI NAWE 085-218-379-259
  tak ada salahnya anda coba
  karna prediksi AKI tidak perna meleset
  saya jamin AKI NAWE tidak akan mengecewakan

  ReplyDelete